Over Valerie

Over Valerie

‘Zelf doen’. Waarschijnlijk is het geschiedvervalsing, maar zullen we afspreken dat het haar eerste woordjes waren? Zo, dat praten is in the pocket. Nu nog even leren lezen en schrijven. En waarom wachten op groep 3? Dat leer je toch gewoon ‘even’ zelf! Hoe weet ze niet meer, maar het is haar gelukt. Zolang Valerie Willemse zich kan herinneren, volgt ze haar eigen weg. Zonder zijwieltjes. Later als ze groot is, verrijkt ze zich ook met inzichten van coaches. Maar ze zal niet snel haar handje ophouden. Zelf doen!

Ze kan zich met onvoorwaardelijke volharding in iets vastbijten. Enig ‘talent voor adrenaline’ kan haar niet ontzegd worden. Valerie staat altijd aan. Voor een project dat haar hart heeft, moet alles wijken. Echt gebeurd: als ze in een onbewaakt moment een paar seconden uit haar tunnel ontwaakt, realiseert ze zich dat ze al een week niet buiten is geweest. Valerie rijmt die eindeloze energie met een heilig geloof in the law of attraction. Soms strijden het verlegen meisje en de stevige carrièrevrouw in haar om voorrang. Maar in the end wint haar grenzeloze zelfvertrouwen het altijd. Met rode zijstaarten zul je haar niet snel zien, maar verder is de overeenkomst met Pippi Langkous treffend: ‘Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk wel dat ik het kan.’

Over valerie

Haar ondernemerschap begint met een sollicitatie. Een bedrijf starten voor Dummies: Maandag: De sollicitatiebrief. Dinsdag: De ontmoeting. Ondernemers inspireren haar te freelancen. Woensdag: Valerie appt: ‘Ik ben bij de KvK geweest. Ik ben ook ondernemer.’ Donderdag: Uit een lijst bureaus selecteert Valerie haar ‘lievelings’. Vrijdag: Met een stapel appeltaarten in de kofferbak op pad: ‘Hallo, ik ben Valerie. Ik kom voor jullie werken.’ Het is een nauwelijks geromantiseerde versie. De inkt van haar diploma Communicatie is nog niet droog of Valerie is ondernemer. Met een rits opdrachtgevers.

Haar hart klopt voor verhalen. De woorden vinden voor een ander. Die woorden ‘geven’ is haar benzine. Niet de letterlijke woorden, maar die woorden met de juiste lading. Als het klikt, schrijft Valerie vanuit haar gevoel en intuïtie. Maar zoals altijd reikt de ambitie van de afgestudeerde storyteller veel verder dan verhalen schrijven in opdracht.’ Als je ‘voor het echie’ onderneemt, lever je producten en diensten waarvoor ze naar jou toe komen! Valerie schrijft twee gratis eboeken. Vanaf de bühne in een sfeervol theater geeft ze haar lezers masterclasses. Met een rugzak vol ervaring helpt ze andere ondernemers met hun verhaal:
storytellcoaching. Het klinkt als de trailer van een realityshow: 1 dag, 13 thema’s, 1 strategie. In een intensief programma ontdekken ondernemers hun kernwaarden, thema’s en why.